6 greseli de evitat in crearea unui site web

6 greseli de evitat in crearea unui site web

Atunci cand incepeti sa va creati website-ul pentru afacerea dvs., nu uitati sa tineti cont de urmatoarele 6 greseli des intalnite. Acestea sunt:


1. Lipsa optimizarii imaginilor

2. Navigarea ineficienta

3. Lipsa butoanelor call-to-action

4. Ascunderea informatiilor de contact

5. Lipsa elementului de search

6. Lipsa certificatului SSL1. Lipsa optimizarii imaginilor

- Este prima greseala in crearea unui site web care nu face altceva decat sa ingreuneze functionarea site-lui web prin utilizarea de imagini mult prea mari, mult prea multe si fara sa fie optimizate. Se recomanda intrebuintarea unor imagini de dimensiuni medii sau mici, nu foarte multe ca numar si eficient optimizate.

2. Navigarea ineficienta

- Este a doua greseala in crearea unui site web care consta intr-o navigare defectuoasa, care nu este facila, cu meniurile ascunse de pe site, ceea ce este foarte frustrant pentru vizitatori care nu fac altceva decat sa paraseasca site-ul. Se recomanda utilizarea unor meniuri vizibile, clare, denumite corect.

3. Lipsa butoanelor call-to-action

- Este a treia greseala in crearea unui site web care inseamna ca nu le comunicati vizitatorilor ce vreti dvs. ca ei sa acceseze in continuare. Se recomanda utilizarea butoanelor de call-to-action pentru cumpararea de produse, reducerile de pret, vizualizarea detaliilor produselor, contactarea firmei, etc. Aceste butoane trebuie sa fie vizibile, sa directioneze utilizatorii spre continutul ulterior, sunt butoane care indeamna la actiune.

4. Ascunderea informatiilor de contact

- Este a patra greseala in crearea unui site web care reprezinta un dezavantaj pentru afacerea dvs. deoarece vizitatorul negasind aceste informatii, nu isi poate rezolva problema si va pleca la concurenta. Se recomanda ca informatiile de contact sa fie usor accesibile.

5. Lipsa elementului de search

- Este a cincea greseala in crearea unui site web care este esentiala pentru site-urile mari, cu mult continut. Se recomanda plasarea la vedere a casutei de search, mai ales in partea superioara a site-lui si nu in ultimul rand functionalitatea ei, care de multe ori lipseste.

6. Lipsa certificatului SSL

- Este a sasea greseala in crearea unui site web care presupune neprotejarea datelor utilizatorilor. Se recomanda acest certificat SSL atunci cand ai realizat un site profesional si acesta implica trimiterea de date, completarea de formulare, diverse tranzactii care folosesc carduri bancare.


08.06.2020
Business Online
Despre website-uri