Cum sa ai o viteza buna de incarcare a website-ului tau?

Cum sa ai o viteza buna de incarcare a website-ului tau?

O buna viteza de incarcare a website-lui joaca un rol important atat pentru o navigare usoara a utilizatorilor, cat si pentru SEO, pentru motoarele de cautare. Cateva trucuri sunt prezentate mai jos:


1. Imaginile

2. Video-urile

3. Codul sursa

4. Plugin-urile

5. Memoria cache

6. Hosting-ul1. Imaginile

- Formatul JPEG se utilizeaza de regula pentru imaginile cu un numar mare de culori si detalii. Formatul PNG se foloseste de regula pentru imagini cu un numar mic de culori si nuante. Formatul SVG se utilizeaza de regula pentru imagini simple, cu un numar mic de detalii. Este indicat folosirea formatului potrivit pentru imaginea potrivita ca sa ajungi la fisiere cu dimensiuni optime.
Rezolutia cu cat este mai mare cu atat fisierul va avea dimensiunea mai mare. Imaginile cu rezolutia de 5000 pixeli arata bine, dar dezavantajul este ca ocupa spatiu foarte mult. Este indicat folosirea rezolutiei potrivite pentru imagini, astfel incat sa nu afecteze incarcarea paginii.

2. Video-urile

- La fel ca la imagini, cu cat calitatea este mai mare, cu atat viteza de incarcare este mai greoaie. Este recomandat echilibrul intre calitatea fisierului video si timpul lui de incarcare.

3. Codul sursa

- Este indicat ca fisierele sa fie minificate cu ajutorul tool-urilor online CSSminifier - pentru CSS si JSminifier - pentru JS, pentru renuntarea la spatiile dintre randuri si a caracterelor inutile. De asemenea, Flash-ul nu prea este compatibil pe mobil si pentru SEO nu se indexeaza bine.

4. Plugin-urile

- Sunt indicate sa se instaleze plugin-urile care imbunatatesc viteza de incarcare a website-ului. In cadrul unui site Wordpress se poate instala un plugin de cache, care va duce la imbunatatiri semnificative pentru site-ul tau.

5. Memoria cache

- Este recomandata activarea optiunii "enable cache" care face ca paginile web vizitate de utilizatori sa fie salvate de catre browerul web, ceea ce duce la o viteza optima de incarcare a site-ului.

6. Hosting-ul

- Joaca si el un rol esential in ceea ce priveste optimizarea timpului de incarcare a website-ului. Pentru imbunatatirea vitezei de incarcare a site-lui, se recomanda ca gazduirea acestuia sa se faca pe un server cu SSD, nu pe un server cu HDD.


16.06.2020
Business Online
Despre website-uri