Principalele etape ale crearii unui site web sunt:
- Prima etapa este identificarea cat mai exacta a cerintelor, nevoilor si obiectivelor clientului prin efectuarea unei analize de business care consta in: definire proiect, obiective, definire public tinta, analiza competitie scotand in evidenta punctele forte ale noului client al nostru.
- A doua etapa este web design-ul si customizarea site-lui oferind un design cat mai atragator, in trend si cat mai bine optimizat, design care consta in schitarea catorva concepte diferite alcatuite din elementele site-lui, alegerea celui mai bun concept, crearea wireframe-ului prin transpunerea in digital a schitei, harta site-lui prin definirea paginilor si legaturilor acestora, design template unic, respectiv UI/UX, stabilirea culorilor, stilul paginii, fontul, animatiile, interactiunile dintre elementele site-lui si utilizator.
- A treia etapa este web development-ul, care consta in programarea site-lui, dezvoltarea functionalitatii folosind tehnologii precum: HTML, CSS, JavaScript, jQuery, JSON, PHP, MySQL etc, implementare, adaugarea continutului de calitate si original, optimizat SEO, testarea proiectului, rezultand un site responsive pe toate browser-ele si device-urile fie ca este vorba de desktop, laptop sau telefon mobil, un site complet functional, cu un design unic, personalizat si in trend, dar si cu o configuratie clara, un site usor de accesat.
- A patra etapa este lansarea site-lui care consta in incarcarea pe host a site-lui creat, alegerea potrivita a domeniului web care sa faciliteze accesul.
- A cincea etapa este promovarea site-lui pe Google, Social Media cum ar fi: Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram etc.
- A sasea etapa este administrarea site-ului care presupune intretinerea site-ului prin informatii corecte si permanent actualizate cum ar fi: actualizarea, modificarea paginilor web, a continutului, a imaginilor, a design-ului, administrarea bazelor de date, mentenanta site-ului pentru a elimina posibilitatea aparitiei de erori tehnice.