6 trucuri de design web pentru o interfata buna, mult mai atractiva

6 trucuri de design web pentru o interfata buna, mult mai atractiva

Cred ca pe fiecare dintre noi il intereseaza sa aiba un site web cat mai bun, cu un design unic, spectaculos, care sa atraga cat mai multe priviri si sa se claseze peste concurenta. Acesta este visul oricarui detinator al site-lui si visul acesta poate fi implinit cu succes folosind urmatoarele 6 trucuri de design web:

1. Design-ul responsive

2. Incarcarea rapida a paginilor

3. Butoanele de call to action

4. Design-ul simplu si clar

5. Navigarea usoara pe site

6. Ierarhia vizuala

1. Design-ul responsive

- este primul truc de design web pentru o interfata mult mai buna, acesta fiind un design mobile friendly, adaptat pentru toate device-urile, utilizatorii online pot sa navigheze cu usurinta pe toate paginile, fiind vizibile toate elementele site-lui: texte, imagini, carousel, bannere, tabele, formulare, harti, etc.

2. Incarcarea rapida a paginilor

- este al doilea truc de design web pentru o interfata buna, acest truc constand in incarcarea in mai putin de 3 secunde a fiecarei pagini care se poate realiza prin optarea pentru imaginile mici sau medii, folosirea de imagini si continut video mai putine si bine optimizate.

3. Butoanele de call to action

- sunt al treilea truc de design web, acestea trebuie sa aiba culori contrastante, sa fie destul de vizibile si clare, sa fie pozitionate in locuri vizibile pentru a atrage imediat atentia utilizatorilor online. E recomandat sa utilizezi o unealta de testare pentru a monitoriza actiunile vizitatorilor.

4. Design-ul simplu si clar

- este al patrulea truc de design web care presupune folosirea reclamelor, articolelor, butoanelor de call to action, recomandarilor pe o scara mai restransa pentru a nu ii distrage pe utilizatori de la continutul important al site-lui dvs.

- este al cincilea truc de design web care se realizaeza printr-un homepage lejer, nu incarcat cu text, un meniu aerisit, pagini denumite corect si clar pentru ca vizitatorii sa ajunga la informatiile scontate cat mai repede, sa nu se transforme site-ul intr-un intreg labirint.

6. Ierarhia vizuala

- este al saselea truc de design web care este folosit pentru a delimita elementele importante de cele mai putin importante. Aceasta ierarhie vizuala se poate obtine prin: spatiere, tipografie, culoare contrastanta, marimea elementelor, simetrie, etc., care sporesc lizibilitatea continutului site-lui.


04.06.2020
Business Online
Despre website-uri