Cateva tendinte de actualitate in web design

Cateva tendinte de actualitate in web design

Aspectul vizual al unui website trebuie actualizat mereu deoarece design-ul web evolueaza in permanenta si pentru a atrage vizitatorii pe site trebuie sa va ocupati de aceasta problema.
Tendintele de actualitate in web design sunt:


1. Maximalismul

2. Asimetria layout-ului

3. Tipografia aparte

4. Cromatica neconventionala

5. Casutele modale

6. Microinteracțiunile1. Maximalismul

- Este prima tendinta de actualitate in web design care presupune o combinatie intre web design profesional si chici, punand accentul pe ordine prin multitudinea elementelor create, utilizand contrastele pentru ca utilizatorii sa obtina cu usurinta informatiile dorite.

2. Asimetria layout-ului

- Este a doua tendinta de actualitate in web design care este utilizata pentru a scala continutul de pe site-ul web cu ajutorul ierarhiei vizuale, scotand in evidenta elementele de continut cele mai importante.

3. Tipografia aparte

- Este a treia tendinta de actualitate in web design care consta intr-o combinatie de fonturi pentru a iesi cu usurinta in evidenta textul respectiv. Sunt utilizate fonturile cu mai multe marimi si mai multe culori pentru a accentua un mesaj rapid si care este receptat diferit de utilizatori.

4. Cromatica neconventionala

- Este a patra tendinta de actualitate in web design care utilizeaza o paleta de culori iesita din comun in comparatie cu cele complementare sau din aceeasi nuanta, de ex. intrebuintarea mai multor culori saturate pentru a evidentia un text sau un produs.

5. Casutele modale

- Sunt a cincea tendinta de actualitate in web design care reprezinta pagini de tip pop-up mai sofisticate pe care browser-ul nu le poate bloca, usor de accesat de catre utilizatori.

6. Microinteracțiunile

- Sunt a sasea tendinta de actualitate in web design care dau site-lui web un element dinamic prin actiunile viitoare gandite pentu vizitatori si anume: mutarea unor elemente de pe site-ul web, apasarea pe un anume buton din pagina care duce catre o alta informatie. Rolul lor este de a mentine utilizatorul cat mai mult pe site.


09.06.2020
Business Online
Despre website-uri