Ce inseamna Audit SEO?

Ce inseamna Audit SEO?

Conceptul de Audit SEO este folosit pentru imbunatatirea strategiilor folosite pentru optimizarea website-ului tau.


1. Termenul de Audit SEO

2. Zonele de interes pentru Audit SEO

3. Cine se ocupa de Audit SEO?

4. Aplicarea conceptului de Audit SEO

5. Optimizarea constanta a website-ului tau

6. Tool-uri pentru Audit SEO1. Termenul de Audit SEO

- Audit SEO este procesul prin care se controleaza regulat strategia folosita pentru optimizarea website-ului tau si se analizeaza neregularitatile, cum ar fi legate de rezultatele cautarilor Google, timpul acordat pe site de catre utilizatori, cauzele parasirii site-lui tau de catre acestia.

2. Zonele de interes pentru Audit SEO

- Aceste zone sunt: meta-titlul si meta-descrierea website-lui care trebuie sa contina cuvinte esentiale ale afacerii tale; content-ul website-ului tau care trebuie sa fie de calitate atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare; URL-urile sa fie cat mai explicite pentru o intelegere cat mai usoara a utilizatorilor; experienta utilizatorilor care este destul de importanta prin analizarea feedback-ului lor.

3. Cine se ocupa de Audit SEO?

- In principiu, cine detine un website poate sa faca Audit SEO atunci cand trebuie. In cazul in care site-ul tau este de dimensiuni destul de mari, adica daca acesta depaseste cinci mii de link-uri, atunci este nevoie de un expert.

4. Aplicarea conceptului de Audit SEO

- Un Audit SEO de baza se poate face lunar, in care sa faci verificarea conversiei cuvintelor cheie si modul cum functioneaza, iar un Audit SEO total se poate face trimestrial sau la sase luni.

5. Optimizarea constanta a website-ului tau

- Este absolut necesara in cadrul motoarele de cautare Google deoarece algoritmii Google sunt intr-o schimbare continua. Atunci cand Goggle schimba algoritmul si site-ul tau se afla pe prima pagina pentru un cuvant cheie folosit, este posibil ca site-ul tau o data cu schimbarea algoritmului, sa nu se mai situeze pe prima pagina. De aceea, Auditul SEO este foarte util, verificand daca strategia SEO folosita de catre tine este buna si potrivita cerintelor Google. Daca strategia este adecvata Google, site-ul tau va ramane pe aceeasi pozitie indiferent de schimbarea algoritmului Google.

6. Tool-uri pentru Audit SEO

- Google Analytics cu care poti analiza orice detaliu din strategia abordata de catre tine. Moz Site Crawl iti creeaza un raport dupa o analiza completa a intreg website-ul tau. SEO Report Card analizeaza site-ul tau in raport cu competitorii, dar masoara si viteza website-lui tau. Browseo care iti prezinta cum este vazut site-ul tau de catre motoarele de cautare Google.


05.07.2020
Business Online
Despre website-uri