Ce presupune indexarea site-ului web in Google?

Ce presupune indexarea site-ului web in Google?

Daca ti-ai creat un site web sau urmeaza sa iti creezi si inca nu stii amanunte despre indexarea site-ului tau in motorul de cautare Google, poti acum sa te lamuresti mai bine.


1. Indexarea site-lui web de catre Google

2. Crawling-ul

3. Crawl budget-ul

4. Indexarea mobile-first

5. Verificarea indexarii site-ului web

6. Accelerarea indexarii site-lui web



1. Indexarea site-lui web de catre Google

- Indexarea este un proces prin care site-urile web se claseaza in lista rezultatelor cautarilor Google si presupune strangerea, procesarea si pastrarea datelor de catre Google. Robotii Google viziteaza site-ul web, preiau informatiile din meta-tagurile create de webmaster si obtin datele. Site-ul web creat si lansat va fi indexat de catre Google, aceasta inseamna ca utilizatorii vor gasi site-ul tau web in rezultatele cautarilor. Pozitionarea site-ului web in rezultatele de cautare depinde de algoritmii Google care sunt niste procese care identifica raspunsurile cele mai bune la cautarile vizitatorilor.

2. Crawling-ul

- Crawling-ul realizat de catre Google inseamna ca robotii intra pe site-ul web, strang datele de pe site, dar nu il indexeaza imediat, ci ulterior dupa ce a colectat toate datele necesare.

3. Crawl budget-ul

- Acest indice inseamna cantitatea maxima de date pe care Google o colecteaza in timpul vizitei facute de roboti pe un domeniu. Crawl budget depinde de 2 indici: Crawl rate limit - este limita frecventei cu care Google indexeaza site-ul web. Indexarea site-lui web poate supraincarca serverul, afectand navigarea utilizatorilor. Acest indice, Crawl rate limit se poate seta in Google Search Console ca sa securizezi experienta celor care utilizeaza site-ul web. Crawl demad - este al doilea indice care presupune cererea de indexare care se calculeaza in baza frecventei modificarilor facute pe site-ul web dar si a altor indici.

4. Indexarea mobile-first

- Lansandu-se in a doua jumatate a anului 2018, Google vede versiunea de mobil ca ceva prioritar in comparatie cu celelalte versiuni. Asadar, versiunea de mobil a site-lui web va fi indexata inaintea versiunii de desktop. Site-ul web trebuie sa fie optimizat, sa fie responsive, nu doar pentru utilizatori dar si pentru Google care va evalua calitatea site-lui web bazandu-se pe versiunea de mobil a acestuia.

5. Verificarea indexarii site-ului web

- Se face introducand numele site-ului web al tau si verificand daca se vede vreun link spre acesta in rezultatele de cautare. Indexarea site-lui web dureaza de la cateva ore pana la cateva luni. Verificarea indexarii intregului site web o poti face scriind pe Google: site: http://adresa-site-ului-tau.ro

6. Accelerarea indexarii site-lui web

- Pentru ca robotii Google sa iti viziteze site-ul web mai repede, exista cateva metode: poti modifica configurarea fisierului robots.txt pentru comunicarea cu robotii Google; prin conectarea la Google Search Console poti sa trimiti robotilor Google cereri de indexare pentru adresele URL dorite si poti sa apelezi la crawl budget pentru a limita frecventa de indexare a site-ului web; poti publica link-urile catre site-ul nou creat, pe site-urile web deja existente, pentru ca robotii Google atunci cand vor face crawling-ul site-ului web existent, sa vada noul site web.


22.06.2020
Business Online
Despre website-uri