Ce sunt cuvintele cheie si cum le folosesti in website-ul tau?

Ce sunt cuvintele cheie si cum le folosesti in website-ul tau?

Pentru a analiza ce sunt cuvintele cheie si cum sa le folosesti la tine pe site, citeste urmatoarele informatii:


1. Ce sunt cuvintele cheie?

2. Dupa ce parametri selectezi cuvintele cheie adecvate?

3. Cum intemeiezi o lista de cuvinte cheie?

4. Cat de importante sunt cuvintele cheie?

5. Unde trebuie sa situezi cuvintele cheie?

6. Care sunt tool-urile utile pentru cuvintele cheie?1. Ce sunt cuvintele cheie?

- Daca detii un website sau doresti sa iti creezi unul, trebuie sa stii ca aceste cuvinte cheie sau keywords in engleza, sunt extrem de importante pentru site-ul tau, pentru ca utilizatorii prin intermediul cuvintelor cheie si cu ajutorul motoarelor de cautare, vor gasi site-ul tau si te vor contacta.

2. Dupa ce parametri selectezi cuvintele cheie adecvate?

- Cuvintele cheie adecvate le selectezi dupa urmatorii parametri: relevanta, volumul de trafic si rata de respingere, implementand Google Analytics. Ca sa afli volumul de trafic poti sa utilizezi unul din tool-urile detaliate la punctul 6. Pentru relevanta este recomandat sa verifici rezultatele oferite de Google atunci cand cauti anumite cuvinte cheie sau sa utilizezi un tool specializat. Dupa ce ai introdus cuvintele cheie pe site si ai deja trafic din Google, poti acum sa vezi traficul website-ului tau sau conversiile, adica cati vizitatori au venit pe website-ul tau cu ajutorul cuvintelor cheie si cati dintre acestia au devenit clienti. Rata de respingere arata cat la suta din vizitatori parasesc website-ul tau, fara sa faca vreo actiune. Rata de respingere este acceptata intre 20-40%, in cazul in care este mai mare inseamna ca sunt probleme cu selectarea cuvintelor cheie si optimizarea pentru motoarele de cautare.

3. Cum intemeiezi o lista de cuvinte cheie?

- Este important sa intemeiezi o lista de cuvinte cheie cat mai mare, dupa care vei selecta aceste cuvinte cheie si apoi vei obtine 2-3 cuvinte cheie care sa te situeze pe scara superioara in rezultatele cautarilor Google. Atunci cand vei ajunge primul in cautari, poti adauga inca un cuvant cheie alaturi de celelalte creand continut in continuare.

4. Cat de importante sunt cuvintele cheie?

- Cuvintele cheie sunt foarte importante atat pentru motoarele de cautare Google, cat si pentru clienti. Dupa ce ai gasit care sunt cuvintele cheie cele mai adecvate pentru afacerea ta, trebuie evidentiate prin crearea de continut proaspat care sa includa aceste cuvinte cheie. Google constatand ca ai continut de calitate, iti va pozitiona website-ul tau pe o scara superioara in rezultatele cautarilor Google.

5. Unde trebuie sa situezi cuvintele cheie?

- Se recomanda sa situezi cuvintele cheie in primele 100 de cuvinte ale textului, pe prima pagina a website-ului, in titlul articolelor, in heading-uri: H1, H2, H3.

6. Care sunt tool-urile utile pentru cuvintele cheie?

- Google, intri aici si analizezi care sunt cuvintele pentru care urca in cautari competitorii tai.
- Google Trends, Google analizeaza trendurile, ce cauta utilizatorii cel mai mult.
- Google Keyword Planner, dezvoltat de Google, folosit pentru campaniile platite, dar si anorganic.
- SERP Checker care iti arata care sunt rezultatele cele mai evidentiate pentru cuvantul cautat.
- Ubersuggest analizeaza website-ul tau din punctul de vedere al optimizarii motoarelor de cautare Google.
- Keyword Generator care iti genereaza multe idei de cuvinte cheie pentru website-ul tau.


07.07.2020
Business Online
Despre website-uri