Companiile trebuie sa isi digitalizeze workflow-ul

Companiile trebuie sa isi digitalizeze workflow-ul

Majoritatea societatilor au implementate cunostinte informatice care permit angajatilor sa lucreze digital.

Romania este o tara in care au fost utilizate computerele incepand cu anii 90, preponderent cu sisteme de operare Microsoft si solutiile Office: Word, Excel si Outlook. Odata cu evolutia tehnologiei, oamenii care lucreaza in diferite societati ajung sa utilizeze diferite sisteme si aplicatii pentru indeletnicirile de baza: comunicare, informare, confruntare.

Email-ul este de exemplu un instrument folosit des pana in urma cu 2-3 ani, dar si actualmente este folosit destul de mult. Sunt putine firme la noi in tara care folosesc intern aplicatii pentru "chat intern" sau intranet-uri pentru comunicari/informari.

Amploarea Social Media si a terminalelor mobile au impins oamenii sa vorbeasca si sa lucreze in colectiv pe diferite aplicatii inclusiv la slujba (Whatsapp, Messenger, Slack).

Un contur deosebit pentru societatile bogate este si competenta salariatilor de a interactiona si comunica cat mai ferm si rapid in exteriorul companiei cu clientii si furnizorii lor, folosind solutii pentru intalniri online cu posibilitate de video. Avansul tehnologic software, hardware si de conectivitate 5G determina astazi orice firma sa-si perfectioneze toate mecanismele cu care salariatii lor muncesc. Indicatiile specialistilor din domeniu sunt ca aceasta perfectionare sa fie facuta cu atentie si cu o planificare foarte buna.

S-a decis o strategie de implementare a unor platforme consacrate aplicarii in business care sa acopere cat mai multe ocupatii de care este nevoie pentru compania respectiva. Ulterior, trebuie evaluate toate aplicatiile cu care lucreaza oamenii la momentul respectiv, trebuie renuntat la aplicatiile care fac acelasi lucru sau nu aduc un plus valoare, trebuie identificate platformele din piata care raspund nevoilor companiei. 


22.09.2020
Business Online
Despre website-uri