Cum sa administrezi un site web?

Cum sa administrezi un site web?

Cateva sfaturi utile pentru cei care sunt la inceput de drum in administrarea si optimizarea unui site web:


1. Administrarea unui site web

2. Administrarea unui site web de catre tine

3. Administrarea unui site web de catre altcineva

4. Optimizarea SEO a unui site web

5. Costul pentru optimizarea SEO

6. Optimizarea SEO realizata de catre tine



1. Administrarea unui site web

- Dupa alegerea hosting-ului, inregistrarea domeniului si dezvoltarea site-lui web, urmeaza administrarea lui. Administrarea unui site web presupune actualizarea site-ului web, extinderea domeniului si prelungirea hosting-ului. Actualizarea site-lui web e recomandat sa se faca frecvent prin adaugarea de continut de actualitate si mereu proaspat, de ex. articole pe blog, care sunt de mare ajutor pentru SEO, prin adaugarea de imagini, video, etc, daca e cazul, prin actualizarea design-ului web. Extinderea domeniului si prelungirea hosting-ului se vor realiza doar atunci cand expira termenele lor.

2. Administrarea unui site web de catre tine

- Atunci cand te-ai hotarat sa iti administrezi tu singur site-ul web, daca l-ai creat tu, il vei administra cu usurinta. Daca nu l-ai dezvoltat tu si a fost dezvoltat de altcineva, depinde de modul in care a fost creat site-ul respectiv. Daca a fost creat cu ajutorul unui template, acest template se presupune ca are si un panou de administrare si atunci ai putea sa iti administrezi singur site-ul web, dar instruit in prealabil de persoana care l-a dezvoltat. Daca acest site web nu are la baza un template, adica a fost dezvoltat custom si nu are un panou de administrare creat, atunci administrarea lui poate fi facuta doar de catre webmaster, daca acest site custom are totusi un panou de administrare creat, atunci sunt sanse sa il administrezi singur bineinteles dupa o instruire in prealabil.

3. Administrarea unui site web de catre altcineva

- Aceasta presupune anumite costuri din partea beneficiarului de site. Site-ul web este administrat de altcineva atunci cand nu doresti, nu stii sau nu poti administra singur site-ul. Daca site-ul web a fost creat de altcineva si nu are un panou de administrare, atunci site-ul web cu siguranta va fi administrat de webmaster, persoana care l-a dezvoltat sau puteti opta pentru realizarea unui panou de administrare pentru a va putea administra singur site-ul pe viitor.

4. Optimizarea SEO a unui site web

- Search Engine Optimization - SEO consta in optimizarea unui site web pentru motoarele de cautare. Optimizarea SEO se face on-site, adica actiunile facute pe site si off-site, adica actiunile facute in afara site-lui web. Optimizarea SEO on-site presupune adaugarea meta titlului, a subtitlurilor, a descrierii, alt tag-urilor, linking intern, selectarea cuvintelor cheie si plasarea lor pe site. Optimizarea SEO off-site consta in orice actiune realizata in afara site-lui web, cum ar fi: linking extern, adica robotii Google primesc notificarile cu privire la faptul ca site-ul tau web este recomandat pe alte site-uri.

5. Costul pentru optimizarea SEO

- Difera in functie de activitatea desfasurata de cel care o realizeaza. Optimizarea SEO o poti intelege cu ajutorul unor programe online, de ex. ubersuggest.io, un site unde poti sa cauti cuvinte cheie. Un alt program online gratuit este Google Search Console, care iti poate fi de mare ajutor.

6. Optimizarea SEO realizata de catre tine

- Daca dispui de timp si vrei sa economisesti o suma de bani, poti sa iti faci singur optimizarea SEO pentru site-ul web, nu inainte de a te documenta suficient de bine despre acest lucru.


19.06.2020
Business Online
Despre website-uri