Cum sa optezi pentru fontul ideal in website-ul tau?

Cum sa optezi pentru fontul ideal in website-ul tau?

Pentru alegerea optima a fontului in site-ul tau, poti sa urmaresti ideile de mai jos:


1. Fontul in functie de brand

2. Fonturi care performeaza

3. Numarul fonturilor intr-un site web

4. Marimea literelor mai mare de 16px

5. Constant in fonturi

6. Concluzii1. Fontul in functie de brand

- Atunci cand ai pus bazele unei afaceri, te-ai gandit deja la un brand, la ideea de afacere, la publicul tau tinta, stabilind logo, imagini, slogan, culori, suma lor formand identitatea brand-ului. Cu o analiza amanuntita a brand-ului tau, te vei decide ce doresti sa transmiti publicului tau. Daca brand-ul tau este unul mai sobru, poti opta pentru un font mai sobru, ca Times New Roman, de ex. Daca brand-ul este mai amuzant, vei opta pentru un font mult mai stilizat.

2. Fonturi care performeaza

- Alegerea fontului este o decizie nu tocmai usoara, tendinta tuturor este spre ce este la moda, in cazul fonturilor cel mai bine este sa te indrepti spre fonturi mai vechi, popupare, care performeaza de multi ani in web design si sunt deja intelese de publicul larg.

3. Numarul fonturilor intr-un site web

- Se recomanda folosirea a maxim trei fonturi in site-ul tau web si anume: fontul principal, fontul secundar si fontul de rezerva. Fontul principal poate fi folosit in header, footer si in continutul important din site, transmitand imaginea brand-ului tau intr-un mod aparte. Fontul secundar este bine sa fie cat mai lizibil, cat mai popular, precum Times New Roman sau Calibri, acesta se poate folosi in blog-uri. Fontul de rezerva trebuie sa fie mai stilizat, transmitand creativitate, fiind folosit pentru ceva temporar, cum ar fi un anumit anunt, o anumita reclama.

4. Marimea literelor mai mare de 16px

- Dimensiunea literelor intr-un font este extrem de esentiala pentru ca textul tau de pe site sa fie cat mai lizibil tuturor utilizatorilor. Pentru aceasta, dimensiunea pentru un font este bine sa fie de minim 17px, se poate folosi si mai mult de 17px, pentru mai multa lizibilitate.

5. Constant in fonturi

- Fonturile din site trebuie sa coincida cu fonturile folosite in print, in materialele tiparite. De ex. daca in site utilizezi un font sobru, este recomandat sa il folosesti si in toate materialele tiparite: carti de vizita, cataloage, brosuri, etc., altfel utilizatorii vor parasi site-ul tau pentru aceasta discrepanta de fonturi.

6. Concluzii

- In procesul de creare a website-ului tau, fontul joaca un rol destul de important si de aceea trebuie ales cu mare grija fontul ideal, adecvat pentru afacerea ta, pentru brand-ul tau, si anume fontul perfect. Putem sa facem alegerea optima din cele 977 de familii de fonturi din Google Fonts.


13.07.2020
Business Online
Despre website-uri