Cumpararea unui domeniu pentru website-ul tau

Cumpararea unui domeniu pentru website-ul tau

Tot ce trebuie sa stii pentru cumpararea unui domeniu web potrivit afacerii tale, gasesti in urmatoarele randuri:


1. Definitie domeniu web

2. Extensii de domeniu web

3. Verificare domeniu web

4. Domenii web gratuite

5. Domenii web ieftine

6. Domenii web pe viata1. Definitie domeniu web

- Domeniul web este o adresa virtuala pe care utilizatorul o acceseaza introducand-o in browser si in felul acesta ajunge la informatia din site-ul respectiv. Este recomandat ca denumirea site-lui tau sa fie aceeasi sau cat mai apropiata de cea a afacerii tale. In cazul in care adresele apropiate de numele afacerii tale sunt luate deja, trebuie sa gasesti ceva similar.

2. Extensii de domeniu web

- Extensia unui domeniu web informeaza utilizatorii din ce tara sunt domeniul si afacerea respectiva. Cele mai populare extensii de domeniu web folosite in Romania sunt: .ro, .com, .org, .net, .biz, .info. Extensia .ro este pentru afacerile romanesti, costul este in jur de 70 de lei pentru inregistrarea domeniului si peste 100 de lei pentru reinnoirea domeniului web pentru un an.

3. Verificare domeniu web

- In functie de extensia domeniului web: .ro, .com, etc, va recomandam doua instrumente specializate in verificarea domeniilor web. Primul este: who.is unde poti verifica domeniile pentru diferite extensii la nivel international. Al doilea este: rotld.ro unde poti verifica doar domeniile din Romania si de unde poti cumpara domenii deoarece acesta este un site de incredere.

4. Domenii web gratuite

- Atunci cand incepi propria afacere doresti sa faci economie ca sa beneficiezi de mai multe resurse. Intr-adevar exista domenii web gratuite, unele dintre ele au extensia .tk, dar care au o accesibilitate dusa la extrem si nu se recomanda.

5. Domenii web ieftine

- Daca costul domeniul web iti doresti sa fie unul mai mic, cele cu extensia .eu au costuri mici. Extensiile domeniilor sunt foarte importante pentru utilizatori, deci trebuie sa te gandesti bine inainte de a face acest pas. Recomandarea este sa folosesti extensii .ro sau .com.

6. Domenii web pe viata

- Decizia rotld.ro a fost ca de la 1 martie 2018 domeniile web pe viata sa dispara, lucru care s-a si intamplat. Aceasta inseamna ca la minim un an trebuie sa reinnoiesti domeniul web respectiv, altfel nu vei mai putea folosi acel domeniu.


26.06.2020
Business Online
Despre website-uri