De ce sa nu folosesti muzica de fundal pe site-ul tau web in anul 2020, vei afla in urmatoarele randuri:
- Acest concept de muzica de fundal a aparut din dorinta dezvoltatorilor web de a aduce in site-urile lor lucruri noi, inedite, fara sa tina cont de experienta utilizatorului. Foarte multi dintre dezvoltatorii web au pus in aplicare acest concept, considerandu-l ca fiind ceva revolutionar. In timpul de azi, experienta utilizatorului este luata foarte mult in calcul de web designer pentru ca utilizatorul sa poata avea o experienta buna, unica, care sa-l determine sa revina pe site cat mai repede.
- La inceputurile site-urilor web, muzica in domeniul online era limitata si atunci dezvoltatorii web o utilizau pe site, fiind una ambientala, linistitoare, ceea ce a determinat folosirea ei si nu a altui gen de muzica. Acum muzica este gasita foarte usor de la Youtube la platformele de streaming. Utilizatorii, in general, cand navigheaza pe un site, asculta muzica lor si sunt deranjati daca site-ul pe care au intrat are muzica de fundal.
- De regula, muzica folosita pe site-urile web este una linistitoare, ambientala si de aceea era si folosita de dezvoltatorii web. O parte din oameni intr-adevar asculta aceasta muzica, dar sunt si alti oameni carora le plac alte genuri de muzica, deci gusturile difera de la utilizator la utilizator.
- In cazul in care utilizatorul in momentul accesarii unui site se afla intr-un loc public, de ex. la serviciu, aparitia acestor sunete pe fundal ar provoca neliniste si ar fi foarte deranjant atat pentru tine cat si pentru toti clegii tai din acel birou.
- Muzica de fundal adaugata poate sa scada considerabil viteza site-lui tau si in acelasi timp sa afecteze experienta utilizatorului si optimizarea SEO pentru motoarele de cautare.
- Pe langa problemele legate de gusturile oamenilor referitoare la muzica aleasa pe site, exista si probleme tehnice legate de programele care citesc ce scrie pe ecran pentru nevazatori, acestea impreuna cu muzica pot crea un haos, fara sa se inteleaga ceva si fara posibilitatea de a inchide muzica. Din data de 03-05-2018, browserul Google Chrome a inceput blocarea automata a materialelor video, in cazul in care sunt insotite si de sunet.