De ce sa nu ai un carusel in website-ul tau?

De ce sa nu ai un carusel in website-ul tau?

Motivele pentru care poti sa nu folosesti caruselul in site-ul tau, sunt urmatoarele:


1. Caruselul vazut ca o reclama

2. Continutul dinamic mai putin util

3. Controlul apreciat de utilizatori

4. Accesarea dificila a site-urilor de persoanele cu accesibilitate redusa

5. Afectarea site-urilor pe mobil si optimizarea motoarelor de cautare

6. Necesitatea unor cunostinte avansate de programare1. Caruselul vazut ca o reclama

- Dupa testele facute de catre Nielsen Norman Group, grupul cunoscut pentru cercetarea in domeniul experientei utilizatorilor, s-a remarcat faptul ca o mare parte dintre vizitatori vad caruselele ca pe niste simple reclame banner, accesand doar prima imagine a caruselului, aceasta avand rata de click de 1%, iar celelalte imagini ramanand neaccesate.

2. Continutul dinamic mai putin util

- S-a dovedit faptul ca site-urile cu carusel au o rata mult mai mica de conversie decat site-urile cu imagini statice, cu butoane sau link-uri, pe care utilizatorii pot da click nemaifiind conditionati de timp, ca se scurge prea repede, cum este in cazul caruselului, ceea ce face ca imaginile statice, continutul static sa fie mult mai utile decat cele dinamice.

3. Controlul apreciat de utilizatori

- Utilizatorii doresc sa detina controlul pe site, sa poata ajunge unde doresc si cand doresc, nu sunt adeptii unor carusele automate unde ei sunt lipsiti de orice control, chiar mai mult sunt indrumati spre alte locuri pe site, poate nedorite de ei, ceea ce utilizatorii nu fac altceva decat sa paraseasca site-ul cat mai repede.

4. Accesarea dificila a site-urilor de persoanele cu accesibilitate redusa

- Persoanele cu accesibilitate redusa nu vor putea accesa site-ul tau asa de repede, nu vor putea accesa asa usor imaginile din carusel pentru ca acestea ruleaza destul de repede si ele nu au timpul necesar pentru a apasa imaginea dorita cu produsul respectiv, vor ajunge pe un continut nedorit ceea ce va duce la inchiderea site-ului respectiv, continutul static fiind cel mai potrivit pentru acestea.

5. Afectarea site-urilor pe mobil si optimizarea motoarelor de cautare

- Site-ul pe mobil va fi afectat din cauza caruselului deoarece imaginile se pot incarca gresit si destul de greu, sagetile caruselului pot fi folosite si ele foarte greu. Motoarele de cautare fac analiza detaliata a codului website-ului tau, iar utilizarea caruselului va face codul mai greoi pentru ca fiecare imagine va fi un H1, un subtitlu principal care va avea o incarcare mai grea decat cea a continutului, deoarece vor fi folosite mai multe imagini, deci toate H1.

6. Necesitatea unor cunostinte avansate de programare

- Pentru a avea un carusel bun sau foarte bun, este nevoie de o persoana care detine cunostinte destul de avansate de programare, dezvoltator web pe care trebuie sa il remunerezi corespunzator, multi detinatori de site-uri au renuntat la ideea de carusel si pentru costurile ridicate pentru acesta, dar si pentru celelalte motive enumerate mai sus.


12.07.2020
Business Online
Despre website-uri