Deschiderea unui magazin de comert electronic

Deschiderea unui magazin de comert electronic

Primii pasi in deschiderea unei afaceri online adica a unui magazin de comert electronic sunt urmatorii:


1. Forma de organizare juridica

2. Furnizorii si producatorii

3. Livrarea produselor

4. Metodele de plata

5. Vanzarea online

6. Organizarea companiei



1. Forma de organizare juridica

- Este obligatoriu ca activitatea unui magazin online sa aiba una din formele de organizare si anume: PFA - persoana fizica autorizata, SRL sau SRL-D - firma, II - intreprindere individuala sau IF - intreprindere familiala. Dupa stabilirea formei de organizare juridica, se alege codul CAEN care este 4791, comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Trebuie luate in calcul si alte obligatii legislative pentru magazinul online cum ar fi: afisarea datelor de identificare ale societatii, precizarea TVA-ului daca este inclus sau nu, costurile pentru livrare, transmiterea gratuita a sesizarilor, comentariilor. Se alege un nume si un domeniu pentru magazinul de comert electronic. La Registrul Comertului sau online la ONRC se face o rezervare a denumirii societatii. Rezervarea unui domeniu pentru magazinul online se face pe ROTLD.

2. Furnizorii si producatorii

- Pentru a comercializa produsele cele mai cautate pe piata, este bine sa faci un research amănunțit si sa consulti tool-urile gratuite precum Google Trends sau Google Ads Keyword Planner si in felul acesta vei gasi si furnizorii si producatorii adecvati.

3. Livrarea produselor

- Trebuie sa alegi firmele de curierat cu care vei colabora pentru livrarea produselor luand in calcul nr. de comenzi in prima luna de colaborare, primirea comenzilor de catre firma de curierat si modul de predare a coletelor catre aceste firme cu care vei negocia in prealabil.

4. Metodele de plata

- Inainte de deschiderea magazinului de comert electronic, trebuie stabilite metodele de plata si procesatorul pentru platile online cu toate ca nr. clientilor care platesc online este mult mai mic decat a celor care platesc ramburs. Trebuie negociate ofertele pentru firmele procesatoare de plati online.

5. Vanzarea online

- Trebuie sa pregatesti magazinul online pentru vanzarea produselor in mediul virtual si anume: testarea platformei de magazin online, verificarea informatiilor despre produse, descrierea lor, imaginile produselor, plasarea comenzilor, etc.

6. Organizarea companiei

- Aceasta presupune cautarea si gasirea persoanelor potrivite care se vor ocupa de marketing si promovare a magazinului de comert electronic, customer support, comenzi, contabilitate, juridic, resuse umane, etc.


11.06.2020
Business Online
Despre website-uri