Ultimele tendinte in web design in 2020

Ultimele tendinte in web design in 2020

Indiferent daca ai deja un site web sau daca vrei sa iti creezi unul, este bine sa cunosti noile tendinte in web design in 2020. Aceasta trebuie sa devina o preocupare permanenta a ta pentru a avea un site web actual, in trend, adaptat nevoilor si dorintelor clientilor, care atrage privirile vizitatorilor prin simplitate, viteza si experienta de utilizare transformandu-i in reali clienti.
Cele mai importante tendinte in web design pentru anul 2020 sunt:


1. Design-ul responsive

2. Continutul video

3. Micro-animatiile

4. Grafica vectoriala scalabila - SVG-urile

5. Chatbot-ul

6. Design-ul minimalist

7. Fonturile mari şi bolduite pe fundaluri simple

8. Culorile indraznete1. Design-ul responsive

- este un concept cunoscut deja pentru un site responsive care isi adapteaza interfata in functie de dimensiunile dispozitivelor utilizate. Daca website-ul tau nu este inca actualizat cu acest concept, acum este momentul sa faci aceasta schimbare chiar necesara pentru cresterea nr. de clienti.

2. Continutul video

- este un alt concept din ce in ce mai folosit in mediul online, vizionarea videoclipurilor ocupa o treime din activitatea online. Cu acest continut video website-ul tau devine mult mai profund, captivant, oferind raspunsuri clare pentru diversele intrebari ale tale, ceea ce face ca utilizatorii sa petreaca mai mult pe site si sa revina cat mai repede.

3. Micro-animatiile

- sunt animatii mici, scurte. Aceasta noua tendinta de web design este folosita de catre magazinele online pentru a oferi clientilor imagini concrete cu produsele lor si anume cum arata produsele cand sunt imbracate.

4. Grafica vectoriala scalabila - SVG-urile

- mentin aceeasi calitate indiferent de rezolutia ecranului, adica dimensiunea la care se afla, spre deosebire de fisierele PNG sau JPG. SVG-urile elimina cererea HTTP care ajuta la incarcarea unui fisier de tip imagine ceea ce duce la un timp mai scurt de incarcare a paginii. Fisierele SVG se pot anima si stiliza prin CSS si JavaScript.

5. Chatbot-ul

- este un software care simuleaza conversatii cu utilizatorii umani, acesta este programat sa inteleaga intrebări uzuale si sa ofere raspunsuri, sa execute diferite sarcini.

6. Design-ul minimalist

- nu este deloc o tendinta noua in web design, acesta presupune folosirea unui text simplu si elemente de design minime pentru a crea pagini care atrag atentia utilizatorilor, vorbim chiar de un minimalism colorat.

7. Fonturile mari si bolduite pe fundaluri simple

- prin care poti evidentia mesajul tau, facand utilizatorii sa inteleaga mai bine mesajul pe care vrei sa il transmiti.

8. Culorile indraznete

- sugereaza anumite stari, acestea reprezinta cele mai importante tendinte in 2020 care merg foarte bine cu minimalismul colorat.


03.06.2020
Business Online
Despre website-uri